BARBEQUESAUS.NL         
   van nature lekkerder!

RECEPTEN.

Een recept wat ik zelf graag maak tijdens de koudere dagen is een zuurkool stamppot van de Kamado.

Super simpel maar erg lekker!

Kook de aardappelen zodat deze klaar zijn om te stampen (wij doen dit uiteraard op de Kamado maar op het fornuis kan natuurlijk ook), spoel de zuurkool en verwarm deze ook. 

Beleg een cakevorm of rechthoekige bakvorm met bacon, zo dat de bacon zometeen helemaal rondom de stamppot gewikkeld kan worden. Steek ook de BBQ vast aan en breng deze op een temperatuur van ca. 100-120 graden.

Als de aardappelen gaar zijn stamp deze dan tot puree, giet de zuurkool af en meng deze door de puree net als normale stamppot:-) zelf vind ik het erg lekker om rode paprika en aangebraden gehakt door de toe te voegen aan de stamppot.

Verdeel de stamppot in de bakvorm en dek het af met de bacon, zet deze dan in de bbq.

Na een minuut of 20 de bovenzijde insmeren met de Mango Curry BBQ Saus, herhaal dit na een minuut of 5 nog eens  en wacht dan nog een minuut of 5. Draai dan de bakvorm om op een dubbelgevouwen stuk folie en los de stamppot. Smeer vervolgens de "cake" nog even in met Mango Curry BBQ Saus

Maak de borden leuk op en geniet van deze heerlijke stamppot!